چهارشنبه ۱۳ تیر ۰۳ ۱۳:۴۹ ۲ بازديد
برای طلاق وکیل میخای ؟ طلاق فوری در مشهد وارد شو .
عده ای که با متوفی قرابت نسبی (مانند فرزند) یا این که قرابت سببی (مانند زوج یا این که زوجه) دارا هستند، با اعتنا به جایگاه و قرابت (قربت) در طبقات مختلفی قرار میگیرند که با اعتنا به طبقه و جایگاهشان ترازو سهم الارث هر کدام گوناگون خواهد بود.
عده ای که به موجب نسب (لینک خونی) ارث میبرند
این اشخاص با اعتنا به سکو نزدیکیشان نسبت به متوفی در سه طبقه قرار میگیرند :
1- والدین و اولاد و اولاد اولاد
2- اجداد و اخوی و خواهر و اولاد آنان
3- اعمام و عمات و اخوال و خالات و اولاد آن ها
طبقه نخستین وراث
طبقه اولیه وارث عبارتند از ؛ فرزندان، نوه ها، والدین
ترازو سهم الارث والدین
همان گونه که مراعات میگردد از آن جا که والدین در طبقه اولیه قرار دارا هستند در شکل فوت متوفی در هر شکل سهمی از ارث به مکان باقیمانده از فرزند خویش که فوت گردیده خواهند پیروزی البته واحد سنجش این سهم الارث در شکل وجود افراد دیگر که در طبقه نخستین و در کنار وی قرار داراهستند گوناگون می گردد.
درصورتیکه برای متوفی اولاد (فرزند) یا این که اولاد اولاد (نوه) از هر جایگاه که باشد مو جود نباشد.
هریک از ابوین در شکل انفراد تک تک ارث را میبرد.در صورتیکه والدین میت هر دو زنده باشند مامان یک ثلث (یک سوم) و بابا دو ثلث (یک سوم) میبرد.در شرایطیکه برای متوفی اولاد یا این که اولاد اولاد از هر سکو که باشد جانور نباشد، درصورتیکه والدین میت هر دو زنده باشند اما مامان حاجب( فردی از طبقات دیگر که ترازو سهم ارث مامان را کمتر می نماید ) داشته باشد، سدس (یک ششم) از ترکه وابسته به مامان میباشد و سایر متاع بابا میباشد.
حاجبان مامان درین فرض که با وجود آن ها مامان از بردن بیش تر از سدس (یک ششم) ترکه محروم می توان به تفصیل تحت میباشند: ( قابل ذکر میباشد این حاجبان زیرا در طبقات آجل می باشند به جهت وجود مامان و بابا موروثی نمی مارک )
نکته - حاجب به کسی گفته میگردد که با وجود وی در یک طبقه، طبقه سپس، ارث نمیبرد.
در شکل وجود چهار شرط واحد سنجش سهم الارث مامان سدس ترکه خواهد بود و باقی آنچه میماند سهم الارث بابا را تشکیل میدهد.
اولا : لااقل دو اخوی یا این که یک اخوی با دو خواهر یا این که چهار خواهر باشند.
ثانیا : بابا آنها زنده باشد.
ثالثا : از ارث ممنوع نباشند مگر به منجر قتل
رابعا : وراث یا این که خاندان ابوینی ( بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) صرفا باشند.
هرگاه متوفی اولاد یا این که اولاد اولاد داشته باشد.
در اینصورت ابوین میت از بردن بیشتراز یک ثلث (دو سوم) محروم میشوند مگر درصورتیکه که والدین متوفی هر دو جان دار باشند با یک دختر که فرض والدین ثلث (یک سوم) ترکه خواهد بود و فرض دختر نصف خواهد بود و زیرا در شکل تقسم ترکه چیزی اضافه خواهد ماند مابقی بینشان به نسبت فرضشان تقسیم میشود مگر اینکه مامان حاجب ( که خواهر و اخوی متوفی میباشند، لا اقل دو اخوی یا این که یک اخوی با دو خواهر یا این که چهار خواهر که از ارث محروم نباشند مگر به باعث قتل و ابوینی (بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) فقط باشند و بابا آن ها زنده بشد ) داشته باشد که دراینحالت مامان از مابقی چیزی ارث نمی پیروزی.
هر گاه متوفی اولاد (فرزند) یا این که اولاد اولاد (نوه) داشته باشد.
در اینصورت هر گاه بابا یا این که مامان متوفی یا این که هر دو ابوین (بابا و مادری) وی جانور باشند با یکسری دختر فرض آحاد دخترها دو ثلث (یک سوم) ترکه خواهد بود که بالسویه در بین آنها تقسیم میگردد و فرض هرمورد از والدین یک سدس (یک ششم) و مابقی فی مابین مجموع ورثه به نسبت فرض آن ها تقسیم ی گردد مگر اینکه مامان حاجب( که خو هر و اخوی متوفی میباشند، لااقل دو اخوی یا این که یک اخوی با دو خواهر یا این که چهار خواهرکه از ارث محروم نباشند مگر به منجر قتل و ابوینی (بابا و مادری) یا این که ابی (پدری)فقط باشند و بابا آنان زنده باشد )داشته باشد که در اینصورت مامان از مابقی چیزی به ارث نمی موفقیت.
رابطه با نماینده قانونی دارای تخصص ارث و انحصار وراثت - 88019243
ترازو سهم الارث اولاد
در حالتی که فرزند متوفی دختر باشد
در حالتیکه دختر فرزند مخصوص باشد به یار و همدم والدین متوفی، نصف ترکه را خواهد موفقیت و مابقی با دقت به واحد سنجش سهم الارث بابا یا این که مامان متوفی در میان آنان تقسیم میگردد.
درصورتیکه متوفی دو دختر یا این که بیش تر از دو دختر داشته باشد و فرزند پسری هم نداشته باشد دختران دو ثلث (دو سوم) ترکه را به ارث میبرند و مابقی با اعتنا به معیار سهم الارث هر مورد در آن طبقه بینشان تقسیم میشود.
در صورتیکه وراث متوفی تنها دختر یا این که دختران باشد سوای وجود وارثی در طبقه نخستین مثل والدین، تک تک ترکه به دختر یا این که دختران میرسد.
در حالتیکه فرزند متوفی پسر باشد
در صورتیکه پسر مخصوص یا این که متفاوت باشد به همپا بابا و متوفی زیرا تمامی در طبق اولیه قرار داراهستند ارث میبرند به اینصورت که سهم الارث والدین متوفی یک ثلث (یک سوم) ترکه خواهد بود و مابقی به قرابت به فرزند یا این که فرزندان پسر میرسد که به تساوی در میان خودشان تقسیم می نمایند.
درصورتی که وراث متوفی در طبقه یک صرفا پسر یا این که پسران وی باشند و در طبقه نخستین وارث دیگری نداشته باشد تک تک ترکه به پسر یا این که پسران میرسد
در شرایطی که که متوفی هم فرزند دختر و هم فرزند پسر به یاروهمدم والدین در طبقه نخستین داشته باشد، سهم الارث والدین به جهت وجود فرزندان یک سوم ترکه خواهد بود. و مابقی در میان فرزندان دختر و پسر متوفی تقسیم می توان به این شکل که فرزندان پسر او دو موازی فرزندان دخترش ارث خواهند پیروزی.
معیار سهم الارث اولاد اولاد (نوه)
آنچه مسلم میباشد این میباشد که اولاد اولاد (نوه) در طبقه اولیه قراردارد البته درصورتی که ارث میبرد که متوفی فرزندی نداشته باشد. دراین حالت اولاد اولاد (نوه) قائم رده اولاد میشود و با هرکدام از ابوین (بابا و مادری) که زنده باشد ارث میبرد.
اولاد (فرزند) پسر یعنی فرزندان پسر متوفی دو موازی اولاد فرزندان دختر متوفی ارث میبرند. حتی در صورتیکه اولاد اولاد متوفی پسر باشد درصورتیکه به واسطه مامان با متوفی قرابت پیدا کرده نصف نوه ای که از بابا با متوفی قرابت پیدا کرده ارث خواهد پیروزی. البته دربین خودشان زمانی به قائم مقامی از والدین خویش ارث بردند، پسران قائم رده دو موازی دختران قائم رده ارث میبرند.
طبقه دوم اشخاصی که ارث می برند
اشخاص این طبقه عبارتند از؛ خواهرها و بردارها و فرزندان آنها همینطور پدربزرگ و مادربزرگ.
آحاد کسانی که در طبقه دوم قرار میگیرند در شرایطی که ارث میبرند که برای متوفی در طبقه نخستین وارثی وجود نداشنه باشد چون در شکل وجود اشخاصی در طبقه نخستین ترکه میان آن ها تقسیم گردیده و دیگر دفعه به اشخاص طبقه دوم نخواهد رسید.
روش ارث بردن پدربزرگ و مادربزرگ
در حالتی که بابا گرانقدر و مادربزرگ صرفا وراث متوفی باشند آحاد ترکه را به ارث میبرند.
درحالتی که اجداد (پدربزرگها) و جدات (مادربزرگها) مختلف باشند در صوری که ابی (پدری) باشند ذکور (آقایان) دو موازی اناث (خانم ها) میبرند و در حالتی که تمامی امی (مادری) باشند میان آن ها معادل تقسیم میگردد.
در شرایطیکه جد یا این که جده ابی (پدری) و جد یا این که جده امی (مادری) باهم باشند ثلث (یک سوم) ترکه به جد (بابا بلندمرتبه) یا این که جده (مادربزرگ) امی (مادری) میرسد و در شکل تعدد اجداد امی آن ثلث (یک سوم) میان آنان بالسویه تقسیم می گردد و دوثلث (یک سوم) دیگر به جد یا این که جده ابی میرسد و در شکل تعدد، حصه ذکور (آقایان) از آن دو ثلث دو موازی حصه اناث (خانم ها) خواهد بود.
هرگاه میت اجداد و کلاله ( خواهر و اخوی ) با هم داشته باشد دو ثلث (یک سوم) ترکه به وراثی میرسد که از طرف بابا قرابت دارا هستند و در تقسیم آن حصه ذکور (آقایان) دو موازی اناث (خانم ها) خواهد بود و یک ثلث (یک سوم) به وراثی میرسد که از طرف مامان قرابت داراهستند و فی مابین خویش بالسویه تقسیم می کنند. لیکن درصورتیکه خود مادری صرفا یک اخوی یا این که خواهر امی باشد تنها سدس ترکه به وی وابستگی خواهد گرفت.
طریق ارث بردن خواهر و اخوی متوفی
در شرایطی که میت اخوه ابوینی (برادران بابا و مادری) داشته باشد اخوه ابی (برادران پدری) ارث نمی موفقیت و در شکل نبودن اخوه ابوینی (برادران بابا و مادری) اخوه ابی (برادران پدری) حصه ارث آنانرا میبرند. قابل ذکر میباشد اخوه ابوینی و اخوه ابی هیچ کدام اخوه امی را از ارث محروم نمیکنند.
در شرایطیکه وراث میت یکسری اخوی و خواهر ابوینی (بابا و مادری) یا این که تعدادی اخوی و خواهر ابی (پدری) باشند ترکه در میان آن ها باسویه تقسیم می گردد
درصورتی که وراث میت تعدادی اخوی و خواهر ابوینی (بابا و مادری) یا این که یک سری اخوی و خواهر ابی (پدری) باشندحصه ذکور (آقایان) دو موازی اناث (خانم ها) خواهد بود.
در شرایطی که وراث میت یکسری اخوی امی یا این که یکسری خواهر امی یا این که یک سری اخوی و خواهر امی باشند ترکه دربین آنان بالسویه تقسیم میشود
هرگاه اخوه ابوینی و اخوه امی باهم باشند تقسیم به شیوه تحت میگردد :
نکته - خواسته از اخوه، خواهر و اخوی میباشد و مراد از ابوینی این میباشد که والدین مشترک داراهستند؛ در شرایطی که صرفا مامان مشترک داشته باشند امی گفته میگردند و درصورتیکه تنها بابا مشترک داشته باشند ابی گفته می گردند.
چنانچه اخوی یا این که خواهر امی (مادری) یک کدام از باشد سدس (یک ششم) ترکه را میبرد و سایر کالا اخوه ابوینی برادران بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) میباشد
در حالتیکه کلاله امی (قبیله مادری) متفاوت باشند ثلث (یک سوم) ترکه به آن ها تعق گرفته و فی مابین خویش بالسویه تقسیم می نماید و سایر متاع اخوه ابوینی (برادران بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) میباشد.
خواهر ابوینی (بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) فقط در شرایطیکه که منحصر باشد نصف ترکه را خواهد پیروزی.
دو خواهر و بیشتر ابوینی (بابا و مادری یا این که ابی (پدری) فقط در شکل نبودن اخوی دو ثلث ترکه را به ارث میبرند.
طرز ارث بردن فرزندان خواهر و اخوی
در حالتی که برای میت خیر اخوی باشد و خیر خواهر ، اولاد اخوه (خواهر و اخوی) قائم جایگاه آنها گردیده و با اجداد ارث میبرند. در اینصورت تقسیم ارث نسبت به اولاد اخوه (فرزندان برادران) بر حسب نسل به شغل میاید یعنی هر نسل حصه کسی را میبرد که به واسطه وی به میت میرسد.
اولاد اخوه ابوینی (فرزندان برادران بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) حصه اخوه ابوینی (برادران بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) فقط و اولاد کلاله امی (بستگان مادری) ، حصه کلاله امی (فامیل مادری) را میبرند.
عده ای که به موجب نسب (لینک خونی) ارث میبرند
این اشخاص با اعتنا به سکو نزدیکیشان نسبت به متوفی در سه طبقه قرار میگیرند :
1- والدین و اولاد و اولاد اولاد
2- اجداد و اخوی و خواهر و اولاد آنان
3- اعمام و عمات و اخوال و خالات و اولاد آن ها
طبقه نخستین وراث
طبقه اولیه وارث عبارتند از ؛ فرزندان، نوه ها، والدین
ترازو سهم الارث والدین
همان گونه که مراعات میگردد از آن جا که والدین در طبقه اولیه قرار دارا هستند در شکل فوت متوفی در هر شکل سهمی از ارث به مکان باقیمانده از فرزند خویش که فوت گردیده خواهند پیروزی البته واحد سنجش این سهم الارث در شکل وجود افراد دیگر که در طبقه نخستین و در کنار وی قرار داراهستند گوناگون می گردد.
درصورتیکه برای متوفی اولاد (فرزند) یا این که اولاد اولاد (نوه) از هر جایگاه که باشد مو جود نباشد.
هریک از ابوین در شکل انفراد تک تک ارث را میبرد.در صورتیکه والدین میت هر دو زنده باشند مامان یک ثلث (یک سوم) و بابا دو ثلث (یک سوم) میبرد.در شرایطیکه برای متوفی اولاد یا این که اولاد اولاد از هر سکو که باشد جانور نباشد، درصورتیکه والدین میت هر دو زنده باشند اما مامان حاجب( فردی از طبقات دیگر که ترازو سهم ارث مامان را کمتر می نماید ) داشته باشد، سدس (یک ششم) از ترکه وابسته به مامان میباشد و سایر متاع بابا میباشد.
حاجبان مامان درین فرض که با وجود آن ها مامان از بردن بیش تر از سدس (یک ششم) ترکه محروم می توان به تفصیل تحت میباشند: ( قابل ذکر میباشد این حاجبان زیرا در طبقات آجل می باشند به جهت وجود مامان و بابا موروثی نمی مارک )
نکته - حاجب به کسی گفته میگردد که با وجود وی در یک طبقه، طبقه سپس، ارث نمیبرد.
در شکل وجود چهار شرط واحد سنجش سهم الارث مامان سدس ترکه خواهد بود و باقی آنچه میماند سهم الارث بابا را تشکیل میدهد.
اولا : لااقل دو اخوی یا این که یک اخوی با دو خواهر یا این که چهار خواهر باشند.
ثانیا : بابا آنها زنده باشد.
ثالثا : از ارث ممنوع نباشند مگر به منجر قتل
رابعا : وراث یا این که خاندان ابوینی ( بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) صرفا باشند.
هرگاه متوفی اولاد یا این که اولاد اولاد داشته باشد.
در اینصورت ابوین میت از بردن بیشتراز یک ثلث (دو سوم) محروم میشوند مگر درصورتیکه که والدین متوفی هر دو جان دار باشند با یک دختر که فرض والدین ثلث (یک سوم) ترکه خواهد بود و فرض دختر نصف خواهد بود و زیرا در شکل تقسم ترکه چیزی اضافه خواهد ماند مابقی بینشان به نسبت فرضشان تقسیم میشود مگر اینکه مامان حاجب ( که خواهر و اخوی متوفی میباشند، لا اقل دو اخوی یا این که یک اخوی با دو خواهر یا این که چهار خواهر که از ارث محروم نباشند مگر به باعث قتل و ابوینی (بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) فقط باشند و بابا آن ها زنده بشد ) داشته باشد که دراینحالت مامان از مابقی چیزی ارث نمی پیروزی.
هر گاه متوفی اولاد (فرزند) یا این که اولاد اولاد (نوه) داشته باشد.
در اینصورت هر گاه بابا یا این که مامان متوفی یا این که هر دو ابوین (بابا و مادری) وی جانور باشند با یکسری دختر فرض آحاد دخترها دو ثلث (یک سوم) ترکه خواهد بود که بالسویه در بین آنها تقسیم میگردد و فرض هرمورد از والدین یک سدس (یک ششم) و مابقی فی مابین مجموع ورثه به نسبت فرض آن ها تقسیم ی گردد مگر اینکه مامان حاجب( که خو هر و اخوی متوفی میباشند، لااقل دو اخوی یا این که یک اخوی با دو خواهر یا این که چهار خواهرکه از ارث محروم نباشند مگر به منجر قتل و ابوینی (بابا و مادری) یا این که ابی (پدری)فقط باشند و بابا آنان زنده باشد )داشته باشد که در اینصورت مامان از مابقی چیزی به ارث نمی موفقیت.
رابطه با نماینده قانونی دارای تخصص ارث و انحصار وراثت - 88019243
ترازو سهم الارث اولاد
در حالتی که فرزند متوفی دختر باشد
در حالتیکه دختر فرزند مخصوص باشد به یار و همدم والدین متوفی، نصف ترکه را خواهد موفقیت و مابقی با دقت به واحد سنجش سهم الارث بابا یا این که مامان متوفی در میان آنان تقسیم میگردد.
درصورتیکه متوفی دو دختر یا این که بیش تر از دو دختر داشته باشد و فرزند پسری هم نداشته باشد دختران دو ثلث (دو سوم) ترکه را به ارث میبرند و مابقی با اعتنا به معیار سهم الارث هر مورد در آن طبقه بینشان تقسیم میشود.
در صورتیکه وراث متوفی تنها دختر یا این که دختران باشد سوای وجود وارثی در طبقه نخستین مثل والدین، تک تک ترکه به دختر یا این که دختران میرسد.
در حالتیکه فرزند متوفی پسر باشد
در صورتیکه پسر مخصوص یا این که متفاوت باشد به همپا بابا و متوفی زیرا تمامی در طبق اولیه قرار داراهستند ارث میبرند به اینصورت که سهم الارث والدین متوفی یک ثلث (یک سوم) ترکه خواهد بود و مابقی به قرابت به فرزند یا این که فرزندان پسر میرسد که به تساوی در میان خودشان تقسیم می نمایند.
درصورتی که وراث متوفی در طبقه یک صرفا پسر یا این که پسران وی باشند و در طبقه نخستین وارث دیگری نداشته باشد تک تک ترکه به پسر یا این که پسران میرسد
در شرایطی که که متوفی هم فرزند دختر و هم فرزند پسر به یاروهمدم والدین در طبقه نخستین داشته باشد، سهم الارث والدین به جهت وجود فرزندان یک سوم ترکه خواهد بود. و مابقی در میان فرزندان دختر و پسر متوفی تقسیم می توان به این شکل که فرزندان پسر او دو موازی فرزندان دخترش ارث خواهند پیروزی.
معیار سهم الارث اولاد اولاد (نوه)
آنچه مسلم میباشد این میباشد که اولاد اولاد (نوه) در طبقه اولیه قراردارد البته درصورتی که ارث میبرد که متوفی فرزندی نداشته باشد. دراین حالت اولاد اولاد (نوه) قائم رده اولاد میشود و با هرکدام از ابوین (بابا و مادری) که زنده باشد ارث میبرد.
اولاد (فرزند) پسر یعنی فرزندان پسر متوفی دو موازی اولاد فرزندان دختر متوفی ارث میبرند. حتی در صورتیکه اولاد اولاد متوفی پسر باشد درصورتیکه به واسطه مامان با متوفی قرابت پیدا کرده نصف نوه ای که از بابا با متوفی قرابت پیدا کرده ارث خواهد پیروزی. البته دربین خودشان زمانی به قائم مقامی از والدین خویش ارث بردند، پسران قائم رده دو موازی دختران قائم رده ارث میبرند.
طبقه دوم اشخاصی که ارث می برند
اشخاص این طبقه عبارتند از؛ خواهرها و بردارها و فرزندان آنها همینطور پدربزرگ و مادربزرگ.
آحاد کسانی که در طبقه دوم قرار میگیرند در شرایطی که ارث میبرند که برای متوفی در طبقه نخستین وارثی وجود نداشنه باشد چون در شکل وجود اشخاصی در طبقه نخستین ترکه میان آن ها تقسیم گردیده و دیگر دفعه به اشخاص طبقه دوم نخواهد رسید.
روش ارث بردن پدربزرگ و مادربزرگ
در حالتی که بابا گرانقدر و مادربزرگ صرفا وراث متوفی باشند آحاد ترکه را به ارث میبرند.
درحالتی که اجداد (پدربزرگها) و جدات (مادربزرگها) مختلف باشند در صوری که ابی (پدری) باشند ذکور (آقایان) دو موازی اناث (خانم ها) میبرند و در حالتی که تمامی امی (مادری) باشند میان آن ها معادل تقسیم میگردد.
در شرایطیکه جد یا این که جده ابی (پدری) و جد یا این که جده امی (مادری) باهم باشند ثلث (یک سوم) ترکه به جد (بابا بلندمرتبه) یا این که جده (مادربزرگ) امی (مادری) میرسد و در شکل تعدد اجداد امی آن ثلث (یک سوم) میان آنان بالسویه تقسیم می گردد و دوثلث (یک سوم) دیگر به جد یا این که جده ابی میرسد و در شکل تعدد، حصه ذکور (آقایان) از آن دو ثلث دو موازی حصه اناث (خانم ها) خواهد بود.
هرگاه میت اجداد و کلاله ( خواهر و اخوی ) با هم داشته باشد دو ثلث (یک سوم) ترکه به وراثی میرسد که از طرف بابا قرابت دارا هستند و در تقسیم آن حصه ذکور (آقایان) دو موازی اناث (خانم ها) خواهد بود و یک ثلث (یک سوم) به وراثی میرسد که از طرف مامان قرابت داراهستند و فی مابین خویش بالسویه تقسیم می کنند. لیکن درصورتیکه خود مادری صرفا یک اخوی یا این که خواهر امی باشد تنها سدس ترکه به وی وابستگی خواهد گرفت.
طریق ارث بردن خواهر و اخوی متوفی
در شرایطی که میت اخوه ابوینی (برادران بابا و مادری) داشته باشد اخوه ابی (برادران پدری) ارث نمی موفقیت و در شکل نبودن اخوه ابوینی (برادران بابا و مادری) اخوه ابی (برادران پدری) حصه ارث آنانرا میبرند. قابل ذکر میباشد اخوه ابوینی و اخوه ابی هیچ کدام اخوه امی را از ارث محروم نمیکنند.
در شرایطیکه وراث میت یکسری اخوی و خواهر ابوینی (بابا و مادری) یا این که تعدادی اخوی و خواهر ابی (پدری) باشند ترکه در میان آن ها باسویه تقسیم می گردد
درصورتی که وراث میت تعدادی اخوی و خواهر ابوینی (بابا و مادری) یا این که یک سری اخوی و خواهر ابی (پدری) باشندحصه ذکور (آقایان) دو موازی اناث (خانم ها) خواهد بود.
در شرایطی که وراث میت یکسری اخوی امی یا این که یکسری خواهر امی یا این که یک سری اخوی و خواهر امی باشند ترکه دربین آنان بالسویه تقسیم میشود
هرگاه اخوه ابوینی و اخوه امی باهم باشند تقسیم به شیوه تحت میگردد :
نکته - خواسته از اخوه، خواهر و اخوی میباشد و مراد از ابوینی این میباشد که والدین مشترک داراهستند؛ در شرایطی که صرفا مامان مشترک داشته باشند امی گفته میگردند و درصورتیکه تنها بابا مشترک داشته باشند ابی گفته می گردند.
چنانچه اخوی یا این که خواهر امی (مادری) یک کدام از باشد سدس (یک ششم) ترکه را میبرد و سایر کالا اخوه ابوینی برادران بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) میباشد
در حالتیکه کلاله امی (قبیله مادری) متفاوت باشند ثلث (یک سوم) ترکه به آن ها تعق گرفته و فی مابین خویش بالسویه تقسیم می نماید و سایر متاع اخوه ابوینی (برادران بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) میباشد.
خواهر ابوینی (بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) فقط در شرایطیکه که منحصر باشد نصف ترکه را خواهد پیروزی.
دو خواهر و بیشتر ابوینی (بابا و مادری یا این که ابی (پدری) فقط در شکل نبودن اخوی دو ثلث ترکه را به ارث میبرند.
طرز ارث بردن فرزندان خواهر و اخوی
در حالتی که برای میت خیر اخوی باشد و خیر خواهر ، اولاد اخوه (خواهر و اخوی) قائم جایگاه آنها گردیده و با اجداد ارث میبرند. در اینصورت تقسیم ارث نسبت به اولاد اخوه (فرزندان برادران) بر حسب نسل به شغل میاید یعنی هر نسل حصه کسی را میبرد که به واسطه وی به میت میرسد.
اولاد اخوه ابوینی (فرزندان برادران بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) حصه اخوه ابوینی (برادران بابا و مادری) یا این که ابی (پدری) فقط و اولاد کلاله امی (بستگان مادری) ، حصه کلاله امی (فامیل مادری) را میبرند.